miércoles, 11 de junio de 2014

PERFORMANCE

Com a última entrada deixarem  per escrit l’experiència viscuda amb la realització de la performance.
El meu grup van representar una  historia d’amor  d’un noi i una noia des de que es coneixien fins a la mort. Al acabar la història començava des del principi , la primera escena pe`r aquesta vegada per anar el noi amb el mòbil no es coneixent i no viuen el seu romans.
La nostra representació era una representació muda amb la qual volíem transmetre emocions i sentiment a partir de la música ambiental i els nostres gestos. Vam escollir diferents classes de música amb diferents ritmes segons el que volíem transmetre en cada escena.  Per altra banda per ajudar a ambientar també vam fer ús de focus de llum per crear un ambient més tènue.
A part del teatre vam incorporar a la nostra representació ombres xineses per  combinar diferents tècniques d’expressió corporal.
Personalment m’ha agradat molt l’experiència de la perfomance. Jo era una de les protagonistes i tot i que al principi estava una mica nerviosa, em va agradar representar l’obra i vaig estar bastant còmode fent-ho.
Considero que ens va quedar bastant be i que vam complir amb el nostre objectiu ja que amb la nostra obra volíem transmetre tristesa i que la gent sentis emocions i tot això ho vam poder apreciar en el públic (unes companyes van acabar plorant fins i tot).

Per últim, també cal dir que estem orgulloses del nostre treball, però que el bon resultat és degut a tot el treball que hi ha hagut darrere, de tots els assajos,moltes hores quedant, preparant materials...  i gràcies a tot això em aconseguit un gran Performance.




lunes, 9 de junio de 2014

SESSIÓ 3: Sensopercepció Corporal i Organització tenporal i ritme.


L’última  sessió de laboratori, va tenir lloc el divendres 30 de maig. En primer lloc van realitzar l’explosió sobre   la sensopercepció corporal. Amb aquesta temàtica es pretenia conèixer millor les parts del cos i treballar activitats a partir d’elles. Les activitats que vam realitzar van ser:
  • 1.     Colpejar un globus amb diferents parts del cos. Ens vam posar en parelles i ens anàvem passant un globus, però només el podíem anar tocant amb una part concreta del cos (amb el peu, el cap, el nas, el clatell...). Va ser un joc divertit ja que hi havia parts del cos amb les que era molt difícil colpejar el globus i es feia complicat.
  • 2.     Tocar un color amb una part del cos: consistia a anar a tocar algun objecte del color que s’indiqués amb una part del cos condreta   el  més ràpid possible i tornar al lloc inicial.( En aquest joc havies de ser àgil, i estar atent al teu entorn i als companys per anar més ràpid que ells.)

  • 3.     Endevinar la postura: vam fer grups de quatre persones i ens vam ficar de dos en dos. Mentre una de les parelles pensava una postura l’altra parella amb els ulls tapats i mitjançant el tacte havia d’endevina com estàvem col·locats els seus companys i intentar imitar la posició. ( depèn de la postura, era molt complicat saber com estaven posats els companys, ja que el fet de no veure i només poder  guiar-se  pel tacte feia bastant difícil situar-se.

  • 4.     Escriure paraules a l’esquena del companys i anar-los  endavant. Aquest joc era com el joc del telèfon transcrivint una paraula lletra per lletra a l’esquena del company. ( a mi personalment em va costar bastant quan eren paraules molt llargues ja que perdia el fil perquè hi havia lletres que no les podia interpretar bé i la paraula perdia el sentit.



En últim lloc vam exposar jo i la meva companya Marta Sancho i vam tractar la temàtica de L’organització temporal i el ritme. Consisteix en jocs que ajudin a  veure i adonar-se de com el ritme interior de les persones varia i com hem d’organitzar el temps segons les velocitats. Les activitats que vam realitzar són:





  • 1.       Representacions a càmera lenta i ràpida: els alumnes havien d’interpretar una acció a diferents velocitats així realitzant els moviments més ràpid o més lents.
  • 2.       La bomba: és el joc comú que tothom coneix. Amb ell, els nens s’han de moure i passar la pilota tenint en compte el temps que els hi queda per que exploti la bomba.
  • 3.       Contar un minut: havien de tancar els ulls i calcular més o menys  un minut, quan creguessin que ja havia passat havien d’obrir els ulls. Vam veure que molt pocs van apropar-se al minut real. Es van adonar que hi ha gent que té un ritme interior més ràpid i altres el tenen més lent.
  • 4.       El telèfon amb ritme: ex col·locaven en cercle i un iniciava un ritme que havia d’anar avançant entre el companys i arribar a l’últim mantenint el mateix ritme.  ( quan els nosaltres companys van realitzar aquest joc, els hi va costar molt. El vam realitzar dues vegades i cap de les dos el ritme inicial es va mantenir. El ritme que arribava al final era totalment diferent).