jueves, 29 de mayo de 2014

SESSIÓ 2 :Dramatització i joc dramàtic i Danses tradicionals i coreografies


El divendres dia 23 de maig va tenir lloc la segona sessió de laboratoris d’expressió corporal. En aquesta classe es van tractar dos nous temes relacionats amb aquesta temàtica.
El primer tema que vam tractar va ser "Dramatització i joc dramàtic” que va ser exposat per la Marta Valls, el Marc Peñalver i la Anjuri . Les activitats que van portar a cap van ser:

1.       Les escales mecàniques: aquest joc consistia en posar-nos en dues files i tenir un company se la fila del davant mirant-te. Els d’un costat havien de fer un gest, posició i els de l’altre costat els havíem d’imitar. Una vegada havíem d‘imitat al company de davant ens moviment una posició cap a l’esquerra,  d’aquí el nom de les escales mecàniques. I així d’aquesta manera  tots anàvem passant per la posició d’imitador i del que inventava a part de que d’aquesta manera no estàvem tota l’estona amb el mateix company.

(Tot i que jo no vaig arribar a estar en la posició del que inventaven, vaig poder veure que la gent hi va passar  estaven tallats i no se’ls hi acudien posicions. El joc va estar be però el vaig trobar una mica repetitiu perquè una vegada ja havies fet   uns quants gestos no se’t en acudien gaires més.)

2.       Els traductors: tres companys es posaven davant de tota la classe i feien veure que feien una conferència. L’activitat però es caracteritzava perquè cada un dels tres companys feia una funció. El primer havia d’inventar-se un llenguatge i fer veure que explicava alguna cosa, el segons  havia d’interpretar el que deia el primer a partir de gestos i per últim el tercer havia de traduir el que deia el segons de forma verbalitzada.

(La activitat va ser molt graciosa. Els companys havien de donar corda a la seva  imaginació i ser capaços d’improvisar amb rapidesa.)

3.       Rotllana dels gestos:  en aquesta activitat ens van dividir en dos grups i cada grup es va asseure en rotllana.  El joc consistia en que un començava fent un gest un una cara i el company del costat l’havia d’imitar i després inventar-se ell una altre gest i una cara i així successivament fins que es tornava a arribar al company que havia iniciat l’activitat, el qual havia de recordar tots els gestos que s’havien realitzat.

(En aquest cas jo vaig ser qui va començar  l’activitat per la qual cosa vaig haver de recordar els gestos i expressions de tot el grup, la qual cosa es feia una mica difícil ja que érem bastanta gent. Aquesta activitat anava incrementant el seu nivell de dificultat a mesura que anava avançant.)

4.       Conferència absurda : quatre companys es van posar davant de la resta de la classe i un del membres que exposava els hi ha dir un treball absurd (enterradors de cargols). Aquests quatre companys havien de fer una conferencia defensant la seva labor i explicant en que consistia mentre també contestàvem a pregunten del públic.

( En aquesta activitat, igual que en la dels traductors, els companys que la van portar a terme van haver d’improvisar molt i anar inventant-se coses a mesura que els hi preguntaven. Va ser molt divertida ja que la temàtica proposada era molt absurda i les respostes al igual no tenien cap sentit.)

5.       Caminar de diferents maneres:  va consistir en que anàvem caminant per la classe mentre ens anàvem donant indicacions de les interpretacions que havíem d’anar fent, és a dir, havíem d’anar caminant com si fóssim robots, tristos, com si les sabates ens apretessin...


En acabar aquesta última activitat vam continuar amb el segon tema "Danses tradicionals i coreografies" que la van portar a terme l’Eva, la Marina Gombau i  la Gisela. A mi personalment aquesta temàtica em va agradar molt i crec que pot ser molt interessant treballar-la a l’aula, sobretot amb la música més contemporània ja què les activitats és fan molt dinàmiques i poden cridar més l’atenció dels alumnes ja que és música que coneixen.

Les activitats que es van realitzar van ser:

1.       Dansa tradicional escocesa:  era una dansa molt senzilla que perfectament poden dur a terme nens petits ja que els passos bàsics són taló punta, taló punta , picar de mana i donar la volta. Per realitzar el ball en vam posar en rotllana i en parelles. Els que feien de nois es posaven a la part exterior de la rotllana i els que feien de noia a la part interior. Cada cop que fèiem la volta les noies es moviment una posició a la dreta i canviaven de company.

2.      2.  Ballar al ritme de la música:  per parelles havien de sortir davant de la resta de la classe i havíem de ballar al les diferents músiques que ens anaven posant.
( Depèn de quina cançó et toques era més difícil d’improvisar. En canvi les cançons que ja de per si tenien ball era més senzill.)

3.      3.  Dansa tradicional catalana: era  El ball de Sant Ferriol. També era un ball senzill en que els passos bàsics eren aixecar un dit , donar salts, fer gestos contraris i donar una volta.
(El que pot ser més complicat a l’hora de realitzar-ho amb nens pot ser el fet de recordar tots els gestos contraris.)
                                               
4.       4. Lipdub: per últim vam realitzar un Lipdub amb la cançó Happy. Ens vam dividir en grups hi cada grup va realitzar la seva escena durant uns segons. Després que aparegués cada grup per separat ens vam inventar una coreografia senzilla entre tots i la vam fer tots junts.
( Aquesta activitat va ser la que més em va agradar de totes, va ser la més divertida i el videoclip va quedar molt graciós. )

 

I amb aquesta activitat va acabar la segona sessió quedant així per davant només un laboratori del bloc d’expressió corporal en el qual em tocarà exposar a mi

No hay comentarios:

Publicar un comentario